Blog

Fable

15 feb 2019 1

Ett av de mest intressanta spelen som Microsoft släppte till deras första Xbox – konsol, en konsol som släpptes redan år 2001, var spelet Fable. Fable var ett spel som det pratades om i ganska många år men utvecklingen av spelet drog ut på tiden en del. När det väl släpptes var det inte fullt så revolutionerande och fritt som spelets utvecklare Lionhead Studios hade utlova men de var fortfarande ett gediget spel av hög kvalitet. Fable släpptes till slut hösten år 2004 och blev en höjdpunkt till den första Xboxen vad gäller rollspel.

Fable är ett roligt äventyr som utspelar sig i landet Albion. Spelet börjar dock dramatiskt. Ett barn växer upp i en by och i början av spelet brinner byn ner, vilket präglar den unga pojken som senare växer upp till en ung man och ger sig ut i landet på olika äventyr. I Fable har de val man gör en konsekvens och man kan välja om man vill spela på ett mer ont eller gott vis.

År 2008 släpptes en regelrätt uppföljare, Fable 2 tll den nästa konsolen Xbox 360. Men redan långt innan dess släpptes Fable Lost Chapters. Det var en ny utgåva av spelet och bestod av originalspelet plus ett par extra uppdrag och “quests”. Fable har även släppts till PC men släpptes till en början exklusivt till Xbox.

Långt senare, en bit in på 2010-talet, släpptes även en ytterligare ny version av spelet med titeln Fable: Anniversary Edition. En jubileumsutgåva av det gamla spelet men med mer modern grafik med samma kvalitet som i Xbox 360 – uppföljarna Fable II och Fable.

luster