Blog

Gamingens historia

2 okt 2020 0

Om du är nyfiken på hur historien kring spel via dator och tv har sett ut genom åren är det här en text för dig. Nedan kan du läsa mer om ögonblick som förändrat gaming som helhet.

Från datorspel till e-sport

Det är svårt att säga exakt när historien för spel började. De första datorerna hade spel av olika slag och när datorn blev en del av de flesta människors hem fanns det mängder av spel på marknaden. Det som däremot går att säkerställa är det faktum att tekniken och spelutvecklingen hängt ihop hela vägen. I takt med att tekniken blev bättre blev också spelen bättre och när tekniken inte kunde leva upp till den prestanda spelen krävde, då kom det nya tekniska utvecklingar. Om du vill ta ditt spelande till nästa nivå så hittar du allt du behöver hos Gameloot, varför inte uppgradera din utrustning i takt med att du utvecklas i ditt spelande?

Ett av de tidigaste tv-spelen är förstås Super Mario. Det populära tv-spelet släpptes för över 35 år sedan och är minst lika populärt nu som det var då. Utöver det har de äldre spelen i serien verkligen fått en ny efterfrågan på marknaden. De har till och med blivit kultförklarade.

En annan väsentlig förändring för hela kulturen kopplad till gaming och spel är internet, som förändrade hela kulturen i grunden. På det sättet gick spel från att vara något du gjorde själv eller spelade mot en kompis eller ett syskon till att bli en hel värld av spelande människor. Dessutom ledde det också till att spelen utvecklades och anpassades efter den nya marknadens behov.

Att spelbranschen är en bransch under ständig utveckling och förändring står helt klart.

luster