Blog

Höstspel 2019: FIFA 20, Gears 5

25 okt 2019 0

Hösten 2019 bjuder på en rad olika spel som är på ingång eller redan har släppts. Några av spelen berättas det mer om nu.

Ett av de spel som släpps varje år i en ny version och brukar vara mycket populärt är spelet FIFA, som är det officiella fotbollsspelet med en riktig FIFA-licens. Även årets version av FIFA har blivit en framgång.

Varje år brukar det bjudas på åtminstone några nyheter i FIFA som skiljer spelet åt från tidigare års spel. Precis som en av de mer välbesökta spelsidorna, Gamespot, skriver om är årets version av spelet inte något undantag.

En av de saker man märker när man provspelar FIFA 20, som den senaste versionen heter, är att grafiken har blivit ytterligare lite bättre. Det rör sig visserligen inte om några stora skillnader, men skillnaden är tillräckligt stor för att märkas om man granskar spelet i detalj. Förutom något mer detaljerade 3D-modeller av spelare har några nya animationer lagts till som gör att spelandet blir ännu mer realistiskt. En nyhet är även att man kan spela streetfotboll i ett nytt spelläge.

Som vanligt kan man spela spelet online och ännu en gång kan man försöka bygga upp ett eget lag genom att köpa eller spela till sig mynt som man köper kort för i spelläget FIFA Ultimate Team. En annan nyhet med FIFA 20 som kanske är en besvikelse för många är att man har tappat licensen för världsstjärnan Ronaldo, så han är inte med i spelet.

Om man är sugen på mer action och explosivitet när man spelar så kan man istället testa Gears 5 som är uppföljaren till Gears of War 4 men de har tagit bort “of war” ur titeln i den femte delen. I Gears of War 5 kan man precis som i tidigare delar i serien gömma sig och ducka under föremål eller bakom väggar och sedan hålla upp sitt vapen och avfyra det utan att exponera kroppen. Mycket action i ett tredjepersonsperspektiv blir det. Det kan jämföras lite med när man spelar laserdome i stockholm och står bakom en vägg men sträcker ut armen eller handen utanför väggen och försöker sikta och skjuta på andra på ett strategiskt smart vis. Mycket av spelmekaniken i Gears 5 handlar om att utnyttja kartornas skydd på bästa vis och om man springer omkring öppet istället för att ta skydd brukar det sluta med att man får game over ganska snabbt. Det gäller att spela spelet som det är tänkt att spelas.

I kampanjen som man också kan spela finns likheter med Uncharted, vilket är en positiv sak.

Gears 5 är väldigt likt den fjärde delen men några nyheter finns vad gäller närstrid och möjligheten att rycka till sig andra fiender som hukar sig bakom ett gömställe. Man kan även bli tagen av en speciell ny fiende som håller fast en och som man inte kan slita sig loss från. Några nya vapen och spelkaraktärer har också lagts till.

luster