Blog

Ogre Battle 64

19 okt 2019 1

Ett av de mer ovanliga spelen till Nintendo 64 som kan vara lite svårt att få tag på är det strategiska rollspelet Ogre Battle 64 Person of lordly caliber som släpptes till nintendo 64 omkring skarven mellan det århundade vi befinner oss i nu och det förra. Ogre Battle 64 är inte endast svårt att få tag på, utan dessutom ett spel som är väldigt kritikerrosat. Sajten Nintendo Life belönar till exempel spelet med högsta betyg medan Gamespot ger det betyget 9,1 av 10 möjliga. Det rör sig om en uppföljare till Super Nintendo-spelen Ogre Battle och Tactics Ogre. Ogre Battle 64 hittade aldrig till Europa den officiella vägen men släpptes däremot i USA, och förstås i Japan. Långt senare släpptes det dock till Wii, men endast digitalt på Wii Shop Channel, inte i en fysisk utgåva.

Spelet har en estetik som är lite säregen. Kartskärmen är i 3D med tvådimensionella karaktärer, vilket är en intressant blandning. Nästan allting annat i spelet, som strider och sekvenser som för handlingen framåt, är däremot helt i 2D. Spelet har även ett väldigt välgjort soundtrack. Ogre Battle 64 är ett både djupt och engagerande strategiskt rollspel.

luster