Blog

Ridge Racer type 4

24 aug 2019 0

Ett av de allra bästa spelen till Playstation är onekligen racingspelet Ridge Racer Type 4. Ridge Racer Type 4 är det fjärde spelet i serien Ridge Racer som släpptes till Playstation, efter Ridge Racer, Ridge Racer Revolution och Rage Racer. Ridge Racer Revolution var dock knappt värt att kallas för en uppföljare för nyheterna i de spelet var väldigt få.

Ridge Racer Type 4 var något hel annat, Ridge Racer Type 4 var ett omfattande spel med en väldigt stor mängd bilar att låsa upp och hela åtta banor att tävla på. Det låter kanske inte så mycket, men tidigare var det standard för Ridge Racer-spel att endast innehålla tre banor så åtta banor var ett stort steg i rätt riktning. Det var dessutom åtta oerhört genomarbetade banor både vad gäller själva layouten på racingbanan i sig och vad gäller de tjusiga omgivningarna. De högteknologiska japanska städerna med sina höga skyskrapor varvades med natur i form av sjöar och bergskammar (“ridges”). Ovanpå allting låg en fantastisk och frenetisk ljudmatta med intensiv electropop som verkligen passade perfekt med spelets oerhört höga tempo och intensiva arkadracing. Ridge Racer Type 4 är kanske fortfarande det bästa racingspelet i hela serien trots spelet släpptes redan 1998 och trots att grafiken numera känns daterad.

luster