Blog

Bästa tv-spelen för festen?

5 aug 2019 2

Detta skrivs i augusti, en årstid då det arrangeras kräftskivor till höger och vänster. Självklart är att varje kräftskiva kräver tillbehör men kanske också någonting att göra förutom att äta kräftor? Om du har en spelkonsol stående någonstans i huset så är den ett ypperligt alternativ till klassiska sällskapsspel. Här kommer några av de bästa tv-spelen för gänget att samlas kring efter att kräftorna ätits upp. Tänk dock på att välja rätt spel för rätt sällskap – du vill ju inte förstöra stämningen om det skulle vara så att det finns många dåliga förlorare i gänget du festar med.

Jackbox Party Pack 5

Jackbox Party Pack 5 som finns tillgängligt för bland andra PS4, Xbox One och Nintendo Switch är ett av ett gäng nya partyspel där alla som deltar använder sig av sina mobiltelefoner. I varje party pack ingår 5 minispel av olika karaktär. Här finns bland annat quiz, pussel och ett spel där spelarna får skriva sin egen sånglyrik. Om det finns något av tipsen på den här listan som har någonting för alla så är det Jackbox Party Pack.

Mario Kart

Det finns vid det här laget flera upplagor av klassiska Mario Kart att välja mellan. Så länge ni har tillgång till en Nintendo-konsol från Super Nintendo och framåt så finns det åtminstone ett Mario Kart att spela. Se upp dock, Mario Kart kan väcka tävlingsdemonen hos den bäste och det är inte alltid det fungerar som en stämningshöjare på en fest.

Use Your Words

Här är ett partyspel för dig som tycker om kortspel av samma slag som Cards Against Humanity. Use Your Words finns till PC, PS4, Nintendo Switch och Xbox One och alla som spelar bör ha tillgång till en egen mobil eller surfplatta. Precis som i tidigare nämnda kortspel handlar det om att skruva redan löjliga scenarier ytterligare ett varv. Till exempel kan du få addera undertexter till videoklipp, redigera vykort eller förändra rubrikerna till nyhetsartiklar.

Ultimate Chicken Horse

Det här spelet med den udda titeln Ultimate Chicken Horse går ut på att du och dina vänner får designa egna banor. Målet är alltid att nå en röd flagga i slutet av respektive bana. Självklart är det så att ni designar banor åt varandra – så gör dem så svåra och retsamt besvärliga som möjligt.

Party Golf

Till sist ett spel som skulle kunna vara något av en vattendelare: Party Golf. Golf är verkligen inte rätt sport för alla men det här spelet skruvar allting flera varv och förvandlar en proper sport till någonting betydligt galnare och mer festvänligt. Varför inte slå en hole-in-one med en gummianka istället för en traditionell golfboll? Eller, med alla valmöjligheter som finns, förändra reglerna så att det blir helt oigenkännligt från vanlig golf?

luster