Blog

Quantum Break

3 jul 2019 0

Ett av de bästa och mest intressanta spelen som har släppts till någon av de konsoler som innehåller Xbox i titeln är kanske spelet Quantum Break. Quantum Break är ett riktigt spännande och actionfyllt äventyr som är utvecklat av en finsk spelutvecklare, företaget Remedy.

I Quantum Break väntar ett både storslaget och påkostat stycke till spel. Grafiken är riktigt snygg också. En intressant sak med Quatum Break är att man har tagit in riktiga skådespelare som både gör röster till och lånar ut sina ansikten till Quantum Breaks huvudkaraktärer. En sådan skådespelare är till exempel Shawn Ashmore, känd bland annat från ett par av X-menfilmerna.

Quantum Break bjuder verkligen på explosiv action. Och mycket står på spel i spelet. En spricka i tiden har uppstått och det blir upp till spelets manliga huvudperson Jack Joyce att försöka reparera sprickan innan det bildas en reva som inte längre kan lagas. Ett fasansfullt tidsexperiment orsakar de angelägna tidsrelaterade problemen.

Spelaren ställs under spelets gång inför ett antal olika val och beroende på vad spelaren väljer så tar spelets handling olika vändningar och historien kan sluta på olika vis. Spelet är en väldigt intressant blandning mellan spel och tv show och mycket av spelets kvalitet och produktionsvärde ligger i det välgjorda historieberättandet. Spelets utvecklare går så långt som att utlova en helt ny och unik upplevelse inom underhållning. Stora ord minst sagt, men det finns kanske även visst fog för dem.

Grafiken är verkligen enastående snygg. Ett problem med spelet ärr dock hur extremt mycket utrymme som all den högupplösta och extremt välgjorda grafiken käkar upp på ens hårddisk. Hela 102 gigabyte får man dedikera till Quantum Shift om man vill installera spelet på sin Xbox One, och det behöver man göra för att kunna spela. Att endast peta in en bluray-skiva i konsolen räcker ju som bekant inte längre utan även spel som köps på skiva ska installeras för att kunna spelas. Och för den som inte har en Xbox One – konsol med mer än 500 Gigabyte hårddisk, vilket är den minsta och vanligaste storleken, så betyder ju Quantum Breaks storlek att man får vara beredd att upplåta mer än en femtedel av konsolens utrymme till ett enda spel. Det kan det kanske å andra sidan vara värt med tanke på de extremt höga produktionsvärden som Remedy levererar i Quantum Break, ett spel alla som äger en Xbox One borde testa och ge en chans.

luster