Blog

Tv-spelet Crash Bandicoot

14 jun 2019 3

Crash Bandicoot har faktiskt funnits i över 20 år som spelfigur och han har även 18 spel, men vem är han?

Det finns information om honom här och även om spelen. Eftersom han är ganska söt passar han som figur på en tygpåse med tryck, och en tygpåse är ett så bättre alternativ för miljön än att köpa plastpåsar, åtminstone om du använder den väldigt länge. Då har du en fin och personlig tygpåse som dessutom är unik.

Crash Bandicoot

Spelfiguren Crash Bandicoot, heter bara Crash egentligen men vissa kallar honom för Crash Bandicoot. Crash är skapad av Andy Gavin och Jason Rubin, designades av Charles Zembillas av det amerikanska företaget Naughty Dog, som grundades 27 september år 1984. Varför Naughty Dog skapade Crash var för att Playstation ville ha en huvudmaskot eftersom både Nintendo och Sega hade huvudmaskotar, det vill säga Sonic the Hedgehod (Sega) och Super Mario (Nintendo). Crash hette från början Willy the Wombat, men de insåg att namnet Crash var ett mer lämpligt namn eftersom han har tendenser för att slå sönder lådor. Du undrar säkert nu vad Crash är för djur, och han är helt klart en punggrävling.

Handling och story

Det första spelet om Crash Bandicoot släpptes år 1996 och handlingen i spelet börjar i Australien. Där finns det en vetenskapsman vid namn Doctor Neo Cortex som vill skapa en superarmé av djurmutanter.

Crash var en av de först mutanterna som var tänkt att leda Doctor Neo Cortex’s armé, men Crash rymde. Efter det utförde Doctor Neo Cortex ett nytt experiment på en annan punggrävling vid namn Tawna. Crash och Tawna känner varandra sedan Crash var i fångenskap, och det slutar med att Crash lyckas befria Tawna.

Doctor Neo Cortex hittade en kristall, som han tog med sig till sitt laboration och insåg att den har stora krafter. För att kunna fullt utnyttja dess kraft måste Doctor Neo Cortex samla ihop ytterligare 24 kristaller. Han lyckas lura Crash att hämta alla dessa 24 kristaller, men Crash inser att Doctor Neo Cortex kommer använda dess krafter till att kunna bygga en ännu starkare mutantarmé. Det gör så att Crash måste besegrar Doctor Neo Cortex innan han hinner använda kristallerna, vilket Crash lyckas med.

Efter det bildar Doctor Neo Cortex ett samarbeta med anden Uka Uka och Doctor Nefarious som har en tidsmaskin. Det göra att med tidsmaskinens hjälp kan man leta upp alla de 25 kristallerna som är spridda över hela världen. Crash lyckas besegra dem med hjälp av Uka Ukas tvillingbror Aku Aku. Sedan gör de så att Doctor Neo Cortex och Doctor Nefarious förvandlas till barn, och de sätter Uka Uka i ett fängelse som har fastnat i tiden.

Storyn är underhållande och medryckande och gör det lätt att spendera flertalet timmar i denna roliga värld.

luster