Blog

Forza Horizon

1 jun 2019 2

I Forza Horizon-spelen så tävlar man med bilar i olika landskap som är baserade på olika geografiska miljöer. I Forza Horizon 3 kör man till exempel runt i en version av Australien medan man i uppföljaren Forza Horizon 4 istället tävlar omkring i en något mindre version av verklighetens England. Forza Horizon-spelen är kända både för att de har en extremt välgjord grafik och stora öppna miljöer som man kan köra omkring med sina snabba sportbilar i. För utvecklingen av Forza Horizon-spelen (både fyran och tidigare delar) står det brittiska företaget Playground games. Forza Horizon 4 släpptes i början av oktober till både Xbox One och PC och gavs ut av Microsoft. I den fjärde delen av spelserien så har grafiken anpassats speciellt för Xbox One X. Det innebär att grafiken rullar på i ett antal bildrutor per sekund i upplösningen 4K om man spelar på Xbox One X. Men det gå även utmärkt att spela på en vanlig Xbox One utan stöd för 4K – grafik om man föredrar det och Forza Horizon 4 har fortfarande en fantastisk grafik.

Forza Horizon 4 är verkligen vackert och det erbjuder även en stor variation och en väldigt hög utmaning. Dessutom är hastigheterna väldigt höga. Spelet innehåller det mesta som man kan begära av ett racingspel. Men ett problem är att allt det även kunde sägas om den fantastiska föregångaren Forza Horizon 3. Forza Hoizon är en spelserie som alltid har levererat en väldigt hög kvalitet. Men i del fyra så visar spelutvecklarna att en ny del fortfarande behövs och fyller ett syfte. Det finns inte överdrivet mycket nyheter men endast att utforska ännu en ny spelvärld på fyra hjul är riktigt roligt och England är ett land med landskap som inte har exponerats så överdrivet mycket inom tv- spel tidigare så det känns som en frisk fläkt.

Vissa går till och med så långt som att kalla Forza Horizon 4 för det bästa racingspelet under en hel generation.

Racingspel brukar alltid vara tekniskt imponerande men i Forza Horizon 4 får man ett av de absolut tjusigaste spelen till Xbox One just nu, med viss konkurrens från Assassin´s Creed Odyssey förstås.

Man kan välja om man vill spela spelet i något som kallas för performance mode också. Det gör att antalet bildrutor per sekund håller sig på 60 bilder i sekunden. Det gör i sin tur att spelupplevelsen blir bättre och grafiken mjukare, på bekostnad av något lägre detaljnivå. Visst blir upplösningen något lägre i det så kallade performance mode men det är inget som man stör sig på.

Extra tjusigt är de skotska högländerna och bergen där. Vyerna i högländerna är verkligen magnifika. Men även slättlandet i södra England har en säregen skönhet.

luster