Blog

Dr Mario 64

9 maj 2019 3

Det må vara lite enklare nu än under de värsta förkylningstiderna men även om februari är över för i år kan det fortfarande finnas ett och annat virus där ute. Vad ska man göra åt det? Ingen fara. Dr Mario tar emot nu.

Dr Mario är inget nytt spel. Den första versionen av spelet släpptes redan till Nintendos 8-bitskonsol och till den ursprungliga Game Boy – konsolen i slutet av 1980-talet. I mitten av 1990-talet släpptes en version till Super Nintendo men det rörde sig egentligen inte om en uppföljare eller ny version. Istället var det en slags samling med Tetris och Dr Mario på en kassett. Ett lite speciellt inslag var att två spelare kunde spela mot varandra, där den ena spelade Tetris och den andra spelade Dr Mario.

I början av 2000-talet fick Nintendo för sig att släppa ännu en ny version med titeln Dr Mario 64. Nytt för Nintendo 64-versionen var förutom betydligt snyggare grafik också möjligheten att spela fyra spelare samtidigt. Något som nog många uppskattade. Även om spelets grundkoncept var sig likt så blir konceptet faktiskt roligare med fyra spelare samtidigt, om än en aning kaotiskt också. Det höga tempot när det händer saker nästan hela tiden när fyra spelare sorterar piller för att eliminera virus är Dr Mario 64:s styrka.

luster