Blog

Olika typer av gaming

7 apr 2019 0

De som är involverade i “gaming”-världen har rätt så bra koll på alla olika typer av spel som finns till diverse olika plattformar. De absolut vanligaste plattformarna är PC, Playstation, Xbox och Nintendo.

Det stora intresset för spel i alla dess former har bidragit till att hela industrier, som är byggda kring att enbart visa personer som spelar olika spel, har kunnat växa fram. Men för att få det att fungera som det ska krävs det att både de som tillhandahåller en plattform för detta och de som sänder ut sitt spelförlopp har teknikdelar av god kvalité för att få det att fungera felfritt.

Nintendo

Speljätten Nintendo är ett företag inom spelindustrin som har funnits väldigt länge och som har etablerat ett gott rykte att tillverka spel för personer i alla åldrar med väl genomtänkta handlingar. En del av deras spelkonsoler är byggda just i syfte att engagera hela familjen och för att få de som spelar att samtidigt röra på sig.

Xbox

Xbox, som är ägt av Microsoft, är en spelplattform som är en av de ledande i skrivande stund. De har ett stort utbud av spel och många olika kategorier. Deras konsoler är generellt sett väldigt uppskattade, men de har haft ett bakslag med en konsol som ofta fick ett fel som var dyrt att åtgärda. De senare versionerna har dock eliminerat detta problem och de är åter en stark kraft på marknaden.

Playstation

Enligt många är Playstation, ägt av Sony, den mest populära konsolen på marknaden och den växer sig ständigt starkare. Möjligheten att i vissa konsoler även kunna spela spel som gjordes till tidigare konsoler har gjort Playstation till det självklara valet för många. De har även en väldigt bra digital “bokhylla” där man kan ladda ner digitala kopior av spel och koppla dem till sitt privata konto för lätt åtkomst ifall man skulle behöva köpa en ny konsol av någon anledning. Det underlättar även möjligheten att ta med sig spel från en tidigare konsol när man byter upp sig till en nyare modell.

PC

Helt utan tvekan är PC den absolut ledande plattformen när det gäller spel i alla former. En anledning till detta är att det är väldigt lätt att skapa egna spel, för den som har lite erfarenhet av programmering, och skaparna av de stora titlarna kan på ett smidigare sätt erbjuda olika typer av “expansions” och andra tillval. Det antal funktioner en PC kan hantera är helt enkelt dess stora fördel.

Twitch/Youtube Gaming

Sidor som Twitch och Youtube Gaming är de största när det gäller att visa personer som sänder ut sitt spelförlopp så att andra personer kan titta, så kallad “streaming”. Det stora intresset för detta har gjort att en del människor faktiskt kan leva på att streama och spela sina favoritspel. Vem skulle inte vilja ha sin största hobby som sitt jobb? Tack vare tekniken och det stora intresset kan vissa, efter mycket hårt arbete, leva sin dröm.

luster