Blog

Spyro: Year of the Dragon

27 Nov 2018 3

Spyro: Year of the Dragon är ett av de bästa plattformsspelen till Playstation. Det släpptes redan år 2000 så det har ganska många år på nacken. År 2000 var Playstation en konsol som kändes omodern och förlegad. Den tekniska utvecklingen gick snabbt under 1990-talet vad gäller 3D-grafik. När Sony släppte Playstation 2 i Japan våren år 2000 började Playstation snabbt att kännas omodern. Redan mot slutet av 1998 hade även Sega släppt sin spelkonsol Dreamcast i Japan, en konsol med mycket starkare hårdvara än Playstation.

Spyro: Year of the Dragon var alltså ett spel som inte direkt imponerade vad gällde grafiken när det väl släpptes. Men det berodde mer på de nya konsolerna. För att vara Playstation 1 är Spyro Year of the Dragon riktigt snyggt och ett av de spel som utnyttjar konsolens tekniska möjligheter som mest.

Som vanligt styr man draken Spyro. Målet i Spyro Year of the Dragon är att samla in ett antal okläckta drakägg som en ondskefull trollpacka har stulit och det blir givetvis draken Spyros uppgift att hitta alla ägg och rädda dagen. Spyro: Year of the Dragon är rätt lik del ett och två, men även om innovationen inte är så hög och mycket är upprepningar håller spelet tillräckligt hög kvalitet för att hålla måttet.

luster